ODMAH OKREĆEMO NAŠE RAKETE PREMA NJIMA Rusi prate svaki korak Amerikanaca u Evropi: Iskander je spreman (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Dec.2021, 10:25

"ODMAH OKREĆEMO NAŠE RAKETE PREMA NJIMA" Rusi prate svaki korak Amerikanaca u Evropi: "Iskander" je spreman (VIDEO)

Sjedinjene Države su objavile prvi proizvodni prototip modernizovane atomske bombe B61, koja je ušla u upotrebu 1968. godine. Ovo je saopštila Nacionalna uprava za nuklearnu bezbednost (NSNS) američkog Ministarstva energetike.

Planirano je da verzija B61-12, koja ima novi repni deo sa inercijalnim sistemom navođenja, zameni tri od četiri postojeće modifikacije B61. Napominje se da će bombe nositi lovci-bombarderi pete generacije F-35. Pored toga, planirano je da B61-12 budu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << stacionirane u Nemačkoj, što ukazuje na značajnu nuklearnu modernizaciju NATO-a od 1980-ih.

Vojni posmatrač Komsomolske Pravde pukovnik Viktor Baranec kaže da je modifikacija značajno povećala karakteristike ove nuklearne municije.

- U početku su ove bombe slobodno padale, ali sada se mogu nazvati preciznim nuklearnim oružjem. Sjedinjene Države su strašno ponosne na ovo - rekao je Baranec. Međutim, uprkos značajnim poboljšanjima B61-12, ruska vojska ima sredstva da odbrani zemlju od udara nuklearnog oružja visoke preciznosti. Prema rečima pukovnika, ako osavremenejna municija završi u Nemačkoj (sada je u Nemačkoj raspoređeno oko 20 bombi B61), onda će Rusija u slučaju sukoba učiniti tako da avioni jednostavno nemaju vremena da polete sa bojevim glavama.

- Objekat u kome se nalaze atomske bombe u Nemačkoj je pod posebnom kontrolom našeg Generalštaba. Ovaj objekat pripada našim prioritetnim ciljevima za prvi udar. Posmatramo i pazimo na avione iz svemira. Amerikanci ili Nemci neće moći da se sakriju kada počnu da montiraju bombe i avione. Čim pripreme počnu, naše rakete će odmah biti usmerene na ovaj objekat - rekao je Viktor Baranec za PolitRos.

Pukovnik je pojasnio: glavno oružje Rusije u ovom slučaju biće operativno-taktički raketni sistemi Iskander, koji se nalaze u Kalinjingradskoj oblasti.

- Iskander će dobiti određen zadatak – rakete će gađati ceo nuklearni prostor Evrope, sposobne su da pogode čak i šibicu u krugu od 500 kilometara - rekao je Baranec.

Međutim, ako neprijateljski avioni i dalje budu mogli da polete sa atomskom bombom, čak i tada će Rusija moći da ih uništi pre nego što stignu do granice.

- Upotrebićemo naše lovce i sisteme protivvazdušne odbrane. Ovde će vam dobro doći kompleksi S-400. Kao rezultat toga, ispostavlja se da nećemo dozvoliti da se ove nuklearne bombe podignu u vazduh, a ako se podignu, mi ćemo ih oboriti direktno iznad nemačke ili poljske teritorije. To su dve glavne metode poraza - rezimirao je Baranec.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.