ODLIČNE VESTI ZA NAŠU ZEMLJU: U Srbiju stiglo još 211.770 doza Fajzer vakcine, SZO impresionirana imunizacijom

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Apr.2021, 14:55

ODLIČNE VESTI ZA NAŠU ZEMLJU: U Srbiju stiglo još 211.770 doza "Fajzer" vakcine, SZO impresionirana imunizacijom

U Srbiju je danas stiglo 211.770 doza Fajzerove vakcine.

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić juče je najavio da će danas u našu zemlju, pored Fajzerovih, stići i 130.000 doza ruske vakcine Sputnjik.

On je dodao da će stići i novi kontingent vakcina kineske kompanije Sinofarm.

Regionalni direktor Svetske zdravstvene organizacije za Evropu Hans Kluge obišao je danas vakcinacioni punkt na beogradskom Sajmu i tom prilikom ocenio da je proces >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << vakcinacije u Srbiji impresivan.

- Imam veoma pozitivan utisak. Ceo svet zna da Srbija brzo napreduje u vakcinaciji, ali videti to sopstvenim očima je impresivno - rekao je Kluge u izjavi, a upitan o impresijama nakon obilaska punkta za vakcinaciju.

On je kazao da je mogao da se uveri da se za 10 minuta može proći čitav proces od ulaska, popunjavanje papira do vakcinacije.

Posebno je pohvalio sistem za prijavu i registraciju vakcinacije eUpravu, rekavši da se radi o značajnoj inovaciji. Objasnio je da mu je taj IT sistem detaljno objašnjen i kazao da smatra da je odlično postavljen.

Kluge je kazao da se u EU govori o sertifikatima i da je bitno da SZO, kao panevropska organizacija, gleda i primere izvan Unije.

Zahvalio je posebno lekarima i medicinskom osoblju, koji su heroji ove pandemije.

SZO će, prema njegovim rečima, nastaviti da podržava Srbiju, a Srbija, uveren je, podržavati ostale zemlje Zapadnog Balkana.

S procedurom na punktu za vakcinaciju na Sajmu delegaciju SZO upoznali su državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Aleksandar Stefoski, direktor Doma zdravlja Savski venac Zoran Bekić i koordinatorka tog punkta dr Dragana Milošević.

Oni su mu pokazali svaku tačku koju prolazi osoba koja dolazi na vakcinaciju, a posebno sistem eUprave.

Kluge je u razgovoru sa osobljem o digitalnom sistemu rekao da je on impresivan.

Takođe, on je imao priliku da prisustvuje davanju vakcine.

Prethodno je Kluge razgovarao sa ministrom zdravlja Zlatiborom Lončarom.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.