OD PUTINA ASADU, S LJUBAVLJU: Stiglo moćno pojačanje za sirijsku vojsku, Turci se hvataju za glave! (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Jan.2021, 18:36

OD PUTINA ASADU, S LJUBAVLJU: Stiglo moćno pojačanje za sirijsku vojsku, Turci se hvataju za glave! (VIDEO)

Iljušin sleteo na aerodrom u grad Kamišli

Rusija je zvanično najavila raspoređivanje zajedničkih rusko-sirijskih snaga na području Ajn Ise, nakon niza napada turske vojske i njihovih saveznika na Raku.

U petak su ruske vazdušno-kosmičke snage počele da prebacuju snage za jačanje ruske vojne policije u Raku i Hasaku, gde je situacija nedavno eskalirala u vezi sa sukobom između Turske i Sirijskih demokratskih snaga (SDF), piše AMN.

Prema izveštajima, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ruski transportni avion IL-76 stigao je ove nedelje na aerodrom Kamišli, kako bi doneo zalihe i pojačanje za vojnu misiju u Raki i Hasaki.

U izveštajima se navodi da su Sirijska arapska vojska (SAA) i ruske oružane snage nedavno povećale svoje prisustvo u ovim provincijama, dok nastoje da ojačaju svoje jedinice duž linija fronta Ajn Ise (Raka) i Tal Tamra (Hasaka).

Na video snimku koji je objavio jutjub kanal "Ru.Vesna.su", vidi se ruski teretni avion IL-76 kako stiže na aerodrom Kamišli, što je potvrdilo izveštaje o njegovom dolasku iz sirijskih izvora.

Iako je vazduhoplovna baza Hmejmim primarna ruska baza u Siriji, aerodrom Kamišli je postao njihova sekundarna baza, posebno u istočnom delu zemlje.

Vesti iz Sirije, Iraka, Jemena i Libije možete pročitati OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.