OD PONEDELJKA SLEDI VELIKA PROMENA VREMENA! Sutra će biti PROLEĆNE temperature - sve zbog jednog EFEKTA

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Feb.2021, 16:56

OD PONEDELJKA SLEDI VELIKA PROMENA VREMENA! Sutra će biti PROLEĆNE temperature - sve zbog jednog EFEKTA

Šta nam donose vremenske prilike u narednih sedam dana

Sutra 10 do 15 stepeni više u odnosu na prosek temperatura za ovo doba godine, najavljuje meteorolog Đorđe Đurić. Prema njegovim navodima, dani koji slede biće veliko iznenađenje, jer sledi nekoliko uzastopnih promena.

U ponedeljak nas očekuju padavine, čiji se prestanak očekuje u sredu, kada će maksimalne temperature ponovo dostići 15. podeljak. Novo naoblačenje sledi odmah potom, da bi usledilo i >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << novo zahlađenje. Za vikend se očekuju i jutarnje temperature oko nule, susnežica i sneg. Od jutarnjeg mraza u poslednjim danima predstojeće nedelje dnevne temperature bi mogle dostići i osam stepeni u najtoplijem delu dana.

Takođe, u svojoj Fesjbuk objavi Đurić je najavio i "fenski efekat" koji bi sutra lokalno mogao da uzrokuje temperature od čak 22 stepena.

- U nedelju za 10 do 15 stepeni više maksimalne temperature u odnosu na prosek za ovo doba godine. Lokalno se zbog ''fenskog efekta'' vetra očekuje i do 22°C. Sledeće sedmice veoma promenljivo, a očekuje se i zahlađenje, na početku sedmice u jesenjem, a krajem sedmice u zimskom obliku. Između ova dva zahlađenja očekuje se i kratkotrajno otopljenje.

U Srbiji u nedelju umereno do pretežno oblačno, ali veoma toplo za ovo doba godine. Duvaće slab do umeren južni i jugoistočni vetar, u košavskom području i na planinama jak, a na jugu Banata sa olujnim udarima. Minimalna temperatura od 0°C na jugoistoku do 10°C na severu i zapadu Srbije, a maksimalna dnevna od 14 do 22°C. U Timočkoj i Negotinskoj Krajini tmurno i hladnije sa sipećom kišom, a maksimalna temperatura do 7°C. U toku noći u Srbiji se očekuje jače naoblačenje, na severu sa slabom kišom, a na jugozapadu Srbije uz jaku kišu i pljuskove.

U Beogradu u nedelju umereno do pretežno oblačno, ali veoma toplo za ovo doba godine. Duvaće umeren do jak jugoistočni vetar. Minimalna temperatura 10°C, maksimalna dnevna 18°C.

U Srbiji u ponedeljak oblačno, na severu i zapadu i osetno svežije sa kišom, a na jugu i jugoistoku sa pljuskovima i grmljavinom. Više padavina ujutro i pre podne, a krajem dana i tokom večeri kratkotrajni prestanak padavina. Maksimalna temperatura od 10°C na severu do 20°C na jugoistoku Srbije.

U nedelju za 10 do 15 stepeni više maksimalne temperature u odnosu na prosek za ovo doba godine. Lokalno se zbog ''...

Posted by Djordje Djuric on Субота, 06. фебруар 2021.

U utorak oblačno i još svežije sa kišom, na planinama sa susnežicom i snegom. Maksimalna temperatura od 5°C u severnim do 15°C u centralnim i jugoistočnim predelima.

U sredu u svim predelima toplije sa sunčanim intervalima, a temperatura će biti i preko 15°C.

U četvrtak naoblačenje i zahlađenje sa kišom, na planinama sa snegom, uz skretanje vetra na jak severozapadni.

U petak i za vikend hladno, ponegde sa susnežicom i slabim snegom, uglavnom u brdsko-planinskim predelima. Ujutro će temperature biti oko 0°C ili se očekuje i mraz, a tokom dana od 2 do 8°C - stoji u njegovoj objavi.

Slične prilike u narednim danima očekuju se i u Beogradu - od ponedeljka kiša, u utorak takođe, od srede toplije, od četvrtka naoblačenje, a u petak i za vikend hladno.

- U Beogradu u ponedeljak oblačno i osetno svežije sa kišom. Više padavina ujutro i pre podne, a krajem dana i tokom večeri kratkotrajni prestanak padavina. Maksimalna temperatura do 11°C. U utorak oblačno i još malo svežije sa kišom. Maksimalna temperatura do 10°C. U sredu toplije sa sunčanim intervalima, a temperatura će biti do 16°C. U četvrtak naoblačenje i zahlađenje sa kišom, uz skretanje vetra na jak severozapadni. U petak i za vikend hladno - naveo je.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.