OD NJEGA JE SVE KRENULO: Pročitajte potresnu ispovest NULTOG PACIJENTA u Italiji

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Maj.2020, 17:33

OD NJEGA JE SVE KRENULO: Pročitajte potresnu ispovest NULTOG PACIJENTA u Italiji

Iz bolnice je pušten 21. marta, ali mu je dva dana ranije od bolesti KOVID-19 preminuo otac.

Matija Maestri (37) poznat kao prvi pacijent epidemije korona virusa u Italiji, rekao je u intervjuu da se postepeno vraća normalnom životu.

Njemu je zaraza dijagnostikovana 20. februara u njegovu domu u Kodonju, šezdesetak kilometara jugoistočno od Milana. Bio je to prvi slučaj zaraze korona virusom lokalnom transmisijom u Italiji.

U intervjuu za "Sportvik", >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << nedeljnik povezan sa sportskim novinama "Gazetom delo Sport", Maestri je rekao da je dobro i da mu ne treba psihološka pomoć.

- Rekao sam "ne, hvala", osećam se vrlo normalno - izjavio je, dodavši da je u bliskom kontaktu s lekarom koji ga je spasio.

- Postao mi je kao drugi otac, moj novi otac. Puno razgovaramo, sledim njegove savete na svom dugom putu prema normalnom - kaže.

Maestri, amaterski maratonac i bivši fudbaler kluba iz četvrte lige, prošao je kroz emocionalne i fizičke ekstreme. Proveo je tri nedelje bez svesti na odeljenju intenzivne nege. Kad su ga probudili, nije znao ni šta je korona virus i do koje se mere proširio.

Uključivši mobilni telefon, na društvenim je mrežama ugledao gomilu uvreda na svoj račun.

I njegova trudna supruga bila je zaražena, no oporavila se. Zdravu devojčicu rodila je 7. aprila.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.