OD KONGRESA NAPRAVILI VOJNU BAZU: Naoružane trupe patroliraju, sve je ograđeno bodiljkavom žicom (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Jan.2021, 16:39

OD KONGRESA NAPRAVILI VOJNU BAZU: Naoružane trupe patroliraju, sve je ograđeno bodiljkavom žicom (FOTO)

Sve je spremno za inauguraciju Džoa Bajdena

Dan uoči inauguracije novog predsednika Sjedinjenih Američkih Država Džoa Bajdena, zgrada američkog Kongresa u Vašingtonu u kojoj će se održati manifestacija, izgleda kao vojna baza.

Naoružane trupe Nacionalne garde koje će obezbeđivati inauguraciju, raspoređene su u Kapitolu, a ceo Vašington ovih dana izgleda kao tvrđava: Pod opsadom je vojske, blokade su postavljene na mnogim punktovima u gradu, kao i ograde >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << na kojima je bodljikava žica.

Na snazi je policijski čas, koji je gradonačelnica Vašingtona Mjuriel Bauzer uvela sve do 21. januara, dan posle Bajdenove inauguracije.

Takva odluka doneta je zbog nereda 6. januara, kada su pristalice Donalda Trampa upale u zgradu Kongresa, gde su verifikovani rezultati predsedničkih izbora.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.