OD JEDNE REČENICE SVI ZANEMELI! Kasapinu sa Terazija preti duga robija, a ovako se branio na suđenju (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Dec.2021, 08:51

OD JEDNE REČENICE SVI ZANEMELI! Kasapinu sa Terazija preti duga robija, a ovako se branio na suđenju (FOTO)

Optužen je da je u neregistrovanoj ordinaciji "Dr Sauvage" u centru grada pružao medicinske usluge bez odgovarajuće stručne spreme i licence za rad.

Savi Kneževiću (23), kasapinu sa Terazija, preti osam i po godina zatvora jer se bavio estetskom hirurgijom iako nije doktor! On i njegova majka cvećarka Danijela, koja mu je pomagala u zahvatima, negirali su u Prvom osnovnom sudu u Beogradu da su nestručnim radom unakazili na desetine devojaka i mladića iz Srbije >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i inostranstva.

Sava i Danijela su na sud došli nasmejani i nimalo nisu izgledali uznemireno zbog optužbi. Lažni doktor je primetno smršao, a da mu je posao "cvetao" i da su na tuđoj muci zgrnuli ogroman novac, najbolje govori to što je u ruci držao torbicu sa logom poznatog brenda "luj viton", čija je cena basnoslovna!

Knežević je optužen da je u neregistrovanoj ordinaciji "Dr Sauvage" na Terazijama od 30. decembra 2019. do 9. aprila 2021. godine pružao medicinske usluge bez odgovarajuće stručne spreme i licence za rad. On je u improvizovanoj operacionoj sali obavljao nestručne estetske zahvate. Od obećanja da će biti ulepšani, pacijenti su trajno unakaženi kraterima po licu, izdeformisanim grudima bez bradavica, jezivim ranama na licu i podlivima na usnama...

neovlašćeno bavljenje određenom delatnošću

teško delo protiv zdravlja ljudi

produženo delo prevara

produženo delo u falsifikovanju isprava

Dela koja se se stavljaju Danijeli na teret:

neovlašćeno bavljenje određenom delatnošću u pomaganju

Zbog toga tužilaštvo za Savu predlaže kaznu zatvora od osam godina i šest meseci, kao i novčanu kaznu u iznosu od 800.000 dinara, a njegovoj majci za pružanje pomoći godinu dana kućnog zatvora.

Opširnu odbranu oni će izneti na suđenju, koje je zakazano za 31. januar, dok su sada samo kratko negirali krivicu.

- Ne smatram da sam kriv - rekao je Sava, a isto je ponovila i njegova majka.

liposukcije

transfere masti

korekcije usana

izdavao medicinske izveštaje sa propisanom terapijom

Tužilaštvo je predložilo da se sasluša sedam oštećenih, kao i veći broj drugih svedoka, ali i traže da se čuje reprodukcija snimka na kom se vidi šta je radio. Sa druge strane, odbrana je predložila saslušanje novog svedoka Valerija Montane, osnivača "Promo Italija akademije", kod koga je Sava sticao znanja iz oblasti estetske i antiejdž medicine.

Savin i Danijelin advokat Miša Petrovski kaže da će suđenje pokazati da krivična dela nisu vršena na način na koji je to predstavljeno u tužbi.

- Sava Knežević je predstavljen kao neko ko je došao sa ulice, operisao i upropastio ljude, što ne odgovara istini - rekao je Petrovski.

Međutim, tužilaštvo se sa tim nije složilo jer, kako su obrazložili, smatra da je u pitanju kompromitovani svedok, s obzirom na to da nije predložen ranije. Prema rečima tužioca, treba proveriti da li je pomenuta akademija uopšte obrazovna institucija čiju diplomu prihvata Srbija!

Petrovski je napomenuo i da je odbrana dostavila sertifikate na kojima je ime akademije i potpis Montane, ali da na njima piše samo naziv kursa.

- Montana je upućen tačno šta se na tim kursevima radilo i zato predlažemo da dođe i objasni koja je znanja Sava tamo stekao. Nije važno da li ta Akademija ima status koji je u skladu sa obrazovnim statusom Republike Srbije, već da li je on tamo stekao znanje - rekao je Petrovski.

Podsetimo, Sava je sa majkom Danijelom uhapšen 24. maja, posle mesec dana skrivanja, a tada im je sudija odredio pritvor od 30 dana kako ne bi ometali postupak i uticali na svedoke.

Porodica lažnog doktora Save Kneževića, nakon što se pročulo za ovu strašnu prevaru, prodala je porodičnu kuću u beogradskom naselju Batajnica i preselila se u selo nadomak Rume, u kuću koju su platili 35.000 evra!

Ovu informaciju potvrdio je sam Sava, kada je na sudu kao adresu prebivališta naveo upravo Rumu. Oni su kuću u Batajnici na specijalizovanim sajtovima za prodaju nekretnina oglasili za prodaju, i to po ceni od čak 120.000 evra, ali su je prodali za nešto manje od 100.000 evra.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.