OD DANAS PAMETNA KLUPA NA TRGU REPUBLIKE: Evo šta ćete tu sve moći da radite (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 31.Avg.2019, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OD DANAS PAMETNA KLUPA NA TRGU REPUBLIKE: Evo šta ćete tu sve moći da radite (FOTO)

Rekonstruisani Trg republike od danas je ponovo otvoren za saobraćaj.

Građani mogu da šetaju rekonstruisanom saobraćajnicom i platoom na Trgu.

Na Trgu će moći da se koristi kamene i pametne klupe na kojima se nalaze punjači za telefone, kao i besplatan internet.

Još neki od noviteta su senzori za temperaturu, kvalitet vazduha i buke, parking za bicikle.

Još neki od noviteta su senzori za temperaturu, kvalitet vazduha i buke, parking za >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << bicikle.

Inače, na Trgu se nalaze i drvoredi koji imaju 27 stabala više nego ranije, a postavljeno je 12 žardinjera sa ukrasnim drvećem kakve se od prošle godine nalaze u Balkanskoj ulici, četiri saobracajne trake, nova kontaktna mreža za trolejbuse.

Svi radovi na Trgu Republike su završeni i ovaj javni prostor jutros u devet sati otvoren je za saobraćaj i pešake, izjavio je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

Pedeset i pet dana pre roka grad Beograd je uspešno završio rekonstrukciju Trga Republike, rekao je Vesić i čestitao kompaniji Štrabag i Direkciji za gradskog građevinsko zemljište grada Beograda na odlično obavljenom poslu.

- Beograd je konačno dobio centralni trg kakav imaju velike evropske metropole - rekao je Vesić gostujući u jutarnjem programu RTV Pink.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.