OD DANAS OBAVEZNE MASKE NA OTVORENOM: Srpska uvela niz strožih mera

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Okt.2020, 14:02

OD DANAS OBAVEZNE MASKE NA OTVORENOM: Srpska uvela niz strožih mera

Privatna okupljanja ograničena su na 10 oboba

Danas je održana sednica Štaba za vanredne situacije u Republici Srpskoj povodom pogoršanja epidemiološke situacije izazvane koronavirusom na kojoj su donesene nove mere.

Ministar zdravsta RS Alen Šeranić saopštio je građanima da su ove mere donesene s ciljem smanjenja i zaustavljanja širenja virusa.

Prva mera je zabrana izvođenja muzike uživo u ugostiteljskim objektima gde se služi piće i hrana. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<

Druga mera koja će biti na snazi do 16.11. jeste ograničenje privatnih okupljanja na 10 osoba, a to važi za okupljanja poput venčanja, slava, krštenja i slično. Dakle reč je o zabavama ili događajima na privatnim posedima.

U Republici Srpskoj uvodi se obavezno nošenje maski na otvorenom, a postoji izuzetak u tri slučaja; deca do 7 godina, osobe s posebnim potrebama i osobe koje obavljaju fizičke radove i sportske aktivnosti u okviru sportskih objekata.

Štab za vanredne situacije je doneo preporuku svim poslodavcima, u javnom i privatnom sektoru, da uvedu režim rada od kuće, gde god je to moguće uspostaviti.

Ministar Šeranić je kazao da je privatna okupljanja potrebno svesti na minimum, izbegavati sva okupljanja i poštovati ostale mere.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.