OČEKUJEM DOGOVOR, ALI... Lajčak otkrio detalje razgovora sa Vučićem i Kurtijem

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Avg.2022, 22:37

"OČEKUJEM DOGOVOR, ALI..." Lajčak otkrio detalje razgovora sa Vučićem i Kurtijem

Lajčak je naveo da će se razgovarati o tome kako postići budući sporazum i kako doći do normalizacije odnosa između dve strane.

Specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak izjavio je da od sutrašnjeg sastanka sa premijerom Kosova Aljbinom Kurtijem i predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem očekuje dogovor, ali ne i konačni.

- Sastao sam se sa Kurtijem i Vučićem odvojeno, da razgovaramo o agendi i da ih pripremimo za >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << sutrašnji sastanak. Očekujemo dogovor sutra, ne konačan naravno, bilo bi jako naivno tome se nadati - rekao je Lajčak albanskim novinarima u Briselu.

Na pitanje da li će od Kurtija biti zatraženo da odloži odluku o registarskim tablicama, Lajčak se nasmejao i odgovorio novinaru da "postavlja mnogo pitanja".

Lajčak je prethodno na Tviteru objavio fotografije posle današnjih susreta sa Vučićem i Kurtijem.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.