OBVEZAN NEGATIVAN TEST ZA NASTAVNIKE: Provera pre povratka u učionice

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Jan.2021, 15:51

OBVEZAN NEGATIVAN TEST ZA NASTAVNIKE: Provera pre povratka u učionice

U Sloveniji će biti obavezan negativan test za nastavnike pre povratka u učionice

Nastavnici u Slovejiji u utorak se vaćaju u škole i moraće da se testiraju ako žele da predaju u učionici, kazala je danas zvaničnica Ministarstva zdravlja Vesna Kerstin Petrič.

Testiranje za nastavnike u vrtićima i osnovnim školama planirano je za ponedeljak, a oni koji su negativni na testiranju moći će da počnu sa predavanjem u utorak.

U slučaju pozitivnog testa >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << moraće u samoizolaciju, rekla je Kerstin Petrič, šef uprave za javno zdravlje na vladinoj konferenciji posvećenoj Covid 19, prenosi STA.

Petrič je rekla da je testiranje obrazovnih radnika ključna mera koju preporučuju Svetska zdravstvena organizacija, Evropski centar za prevenciju i kontrolu bolesti, kao i slovenačke institucije. Za sada nema planova da se testiraju i đaci, a u utprak se u škole vraćaju osnovci prva tri razreda, kao i deca u vrtićima i to u devet od 12 regiona u zemlji sa statistički najboljom epidemiološkom situacijom.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.