OBRT U SLUČAJU ODUZETE DEVOJČICE: Ministarstvo preuzelo slučaj Savića

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Jun.2020, 14:31

OBRT U SLUČAJU ODUZETE DEVOJČICE: Ministarstvo preuzelo slučaj Savića

Podsetimo, u petak je smenjena direktorka Centra, a nadležni ministar slučaj preuzeo od Pokrajinskog sekretarijata za socijalnu politiku.

O slučaju devojčice koja je oduzeta usvojiteljima, Bračnom paru Borisavu (48) i Biljani Savić (52) iz Beograda, odlučivaće tročlana komisija koju će formirati Ministarstvo, saopšteno je danas.

Ovim je ovaj slučaj iz pokrajinske nadležnosti prešao u nadležnost Ministarstva. Ministar Đorđević obećao je danas ubrzanu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << proceduru u skladu sa zakonom i ukoliko sve bude bilo u redu, očekuje razrešenje slučaja za dan dva.

- Za sada se čini da ima grešaka u proceduri, ali neću da prejudiciram. Očekujem pozitivan ishod - kazao je Đorđević i dodao da dete ne sme da bude talac birokratije.

Savićima je ćerka data na prilagođavanje u oktobru prošle godine. Polovinom prošlog meseca su dobili i rešenje o usvojenju. Devojčica je sa njima provela skoro osam meseci, da bi im prošlog ponedeljka iz Centra za socijalni rad javili da moraju da vrate dete u utorak.

Teška srca, devojčicu, kojoj su rekli da ide na raspust jer mama i tata moraju da rade, predali su samo da ne bi pravili probleme, a zatim su krenuli u borbu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.