OBRAZOVANJE NE SME DA TRPI! Ministar Ružić: Virus neće zatvoriti škole, takav scenario ne postoji

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Nov.2020, 12:50

OBRAZOVANJE NE SME DA TRPI! Ministar Ružić: Virus neće zatvoriti škole, takav scenario ne postoji

Branko Ružić, ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, poručio je da mogućnost zatvaranja škola "ne postoji ni u primisli"

- Obrazovne ustanove i prosvetni radnici su pokazali i dokazali spremnost da se prilagode situaciji i svi u sistemu su preuzeli ozbiljan teret kako školska godina ne bi bila izgubljena, već maksimalno iskorišćena u datim okolnostima - rekao je potpredsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Branko Ružić.

Ministar poručuje da mogućnost zatvaranja škola "ne postoji ni u primisli", jer se očekuje efikasnost mera koje su upravo uvedene - delimičan prelazak na nastavu na daljinu.

- Očekujem da ovaj prelazak na onlajn nastavu starijih razreda osnovnih škola, svih srednjoškolaca, uz istu preporuku visokoškolskim ustanovama, plus raniji istodobni zimski raspust na teritoriji čitave Republike, a u periodu do dolaska vakcina, upravo podrži napore države i struke da se ova pošast zaustavi - kaže Ružić.

Ističe da škole neće biti zatvorene i da se o takvoj odluci ni ne razmišlja.

- Scenario o zatvaranju škola ne postoji ni u primisli. Vaspitno-obrazovni proces će imati svoj kontinuitet i u ovakvim okolnostima, jer je obrazovanje sfera društva od najvišeg nacionalnog interesa. Svakodnevno smo spremni da reagujemo i ništa ne preduzimamo sami, već se uvek uzima u obzir stav zdravstvenog dela kriznog štaba, koji donosi preporuke na osnovu svih prikupljenih informacija. Verujem da će postojeće sveobuhvatne mere dati željene efekte - kaže ministar.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.