OBIČAJI U SVETU: Šta sve žene ne smeju da rade tokom menstruacije

Izvor: NaDlanu.com, 19.Jul.2014, 23:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OBIČAJI U SVETU: Šta sve žene ne smeju da rade tokom menstruacije

Iako je ovo nešto što se dešava gotovo svakoj ženi na svetu, određene vere i zemlje na ovo gledaju na izuzetno čudan način. Iako je mladim devojkama obično neprijatno da pričaju na ovu temu, u ovim zemljama im je sigurno daleko teže.

Organizacija "Femme international" objavila je mapu država u kojima je menstruacija i u 21. veku tabu tema.

VENECUELA

U ruralnim delovima Venecuele, žene su primorane da spavaju u šatorima za vreme trajanja >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << svoje menstruacije.

GANA

U ruralnim delovima Gane, ženama je zabranjeno da provode vreme u istoj kući sa muškarcem, kao i da mu kuvaju, sve dok imaju menstruaciju.

ISLAMSKE ZEMLJE

Po islamskoj tradiciji, žene koje imaju menstruaciju ne smeju da se mole, da dodiruju Kuran, niti da poste.

NEPAL

U zabačenim delovima Nepala, ženama je zabranjeno da razgovaraju sa bilo kim tokom menstruacije, a taj period moraju da provedu u glinenim kućama u šumi, sve dok se menstruacija ne završi.

KENIJA

Žene u "Masai" plemenu žene koje imaju menstruaciju ne smeju da muzu krave niti da provode vreme u štali, da ne bi zarazile životinje. Takođe, za vreme trajanja menstruacije ne smeju da jedu mlečne proizvode.

INDIJA

U Indiji, žena koja ima menstruaciju ne sme da dodiruje krave.

JUGOISTOČNA AZIJA

U mnogim zajednicama u Jugoistočnoj Aziji, žene koje imaju menstruaciju ne smeju da koriste vodu sa iste česme kao ostali, da je ne bi zarazile.

Izvor: 24sata

Nastavak na NaDlanu.com...






Povezane vesti

OBIČAJI U SVIJETU: Šta sve žene ne smiju da rade tokom menstruacije!

Izvor: Cafe.ba, 20.Jul.2014, 13:10

Iako je ovo nešto što se dešava gotovo svakoj ženi na svijetu, određene vjere i zemlje na ovo gledaju na izuzetno čudan način. Iako je mladim djevojkama obično neprijatno da pričaju na ovu temu, u ovim zemljama im je sigurno daleko teže.

Nastavak na Cafe.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.