O uređivačkim smernica za javne medijske servise Balkana

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Okt.2018, 20:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

O uređivačkim smernica za javne medijske servise Balkana

U Beogradu je danas počela regionalna radionica o razvoju kodeksa ponašanja i uređivačkih smernica za javne medijske servise zapadnog Balkana.

Radionica je okupila direktore programa i urednike informativnih programa iz šest javnih medijskih servisa da bi procenili i preispitali kodekse ponašanja i uređivačke smernice sa evropskim stručnjacima u toj oblasti.

Teme o kojima se razgovaralo bile su kako osigurati nezavisnost, kako biti precizan i relevantan, u toku >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << sa dešavanjima i odgovoran, kao i nepristrasan i ugledan, što su izazovi za sve novinare i medije, a za javne medijske servise to su osnovni preduslovi za sticanje i zadržavanje podrške javnosti.

Radionici se pridružilo deset medijskih stručnjaka iz javnih medijskih servisa širom Evrope, iz mreže Evropske federacije novinara, da bi predstavili njihove nacionalne prakse.

Oni će sa učesnicima radionice razgovarati o važnosti upoznavanja novinara sa kodeksom ponašanja i uređivačkim smernicama, kao i o značaju redovnih treninga o njihovom korišćenju u praksi.

Radionica je deo aktivnosti u okviru projekta "Jačanje društva - podrška medijskim servisima u državama zapadnog Balkana", čiji je generalni cilj doprinos reformama i profesionalnom razvoju javnih medijskih servisa u tom regionu kako bi se podstakla produkcija pluralističkog, nezavisnog i verodostojnog programskog sadržaja.

Korisnici projekta su šest javnih medijskih servisa u Albaniji, Bosni i Hercegovini, Kosovu, Makedoniji, Crnoj Gori i Srbiji, navodi se u saopštenju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.