O MEDIJIMA BEZ NOVINARA: Radna grupa nastavlja rad

Izvor: Mondo, 20.Okt.2017, 18:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

O MEDIJIMA BEZ NOVINARA: Radna grupa nastavlja rad

Državni sekretar za informisanje Aleksandar Gajović izjavio je danas da radna grupa Ministarstva kulture i informisanja Srbije za izradu nove Medijske strategije nastavlja da radi bez ikakvih promena i posle ostavki novinara.

Foto: Mondo/Georgi Mitev Šantek

Predstavnik Koalicije novinarskih i medijskih udruženja (NUNS, NDNV, ANEM, Lokal pres i Asocijacije onlajn medija) Nedim Sejdinović napustio je danas radnu grupu Ministarstva kulture i informisanja Srbije za izradu >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << nove Medijske strategije. Iz radne grupe već su izašli predstavnici Udruženja novinara Srbije i Asocijacije medija.

Sekretaru nije jasno

Dodajući da mu je žao, ali ne i krivo što su predstavnici novinarskih i medijskih udruženja napustili radnu grupu za izradu nove Medijske strategije, Gajović je naveo i da mu nisu baš najjasniji razlozi koje je imao prilike nezvanično da čuje.

Gajović je agenciji Beta kazao da se neće popunjavati njihova mesta i da su njima i dalje otvorena vrata u radnoj grupi za izradu Medijske strategije, ali da se povereni posao mora uraditi do kraja.

"Nastaviće se rad u kontinuitetu i dinamici, kao što se i do sada radilo. Nikakvih promena neće biti. Žao mi je zbog ljudi koji su tu bili, koji su moje kolege. Mislim da smo ipak morali ovaj posao sa njima završiti do kraja", rekao je Gajović.

"Mi moramo do kraja ovaj posao da uradimo", rekao je Gajović.

Tekst nove Medijske strategije trebalo je da bude gotov do 15. oktobra, posle čega bi se o njemu razgovaralo u javnoj raspravi.

"Zbog šovinizma" mediji se povlače iz Strategije?

Ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević ranije je najavljivao da će nova Medijska strategija biti usvojena do kraja godine.

Prethodna Medijska strategija, doneta pre tri godine uz široku saglasnost medijskih udruženja, civilnog sektora i međunarodnih institucija, predvidela je donošenja niza medijskih zakona i definisala povlačenje države iz medija kroz uvođenje projektnog finansiranja.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.