Nvando živi u Srbiji i otkrila je 10 stvari koje su nama normalne, a njoj i Amerima su ŠOKANTNE (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Sep.2018, 15:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nvando živi u Srbiji i otkrila je 10 stvari koje su nama normalne, a njoj i Amerima su ŠOKANTNE (VIDEO)

10 kulturnih pojava koje su nezamislive u SAD

Nvando, Amerikanka koja godinu dana živi u Beogradu, objavila je video-snimak u kom priča o 10 kulturnih pojava u našoj zemlji koje su je šokirale.

Amerikanka je prvo navela da je šokirana time što kada ode u prodavnicu ili šoping centar, kada plati, prodavac joj kusur ili karticu ne vrati u ruke.

- U SAD je to vrlo neučtivo. Kad sam se preselila ovde, svaki put kad je to neko uradio meni, mislila sam: >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << "Zašto su zli prema meni? Zašto im se ne sviđam?"

Ipak, Nvando je objasnila da se tu ne radi o nepoštovanju, da je to u Srbiji normalno.

- Ništa lično - zaključila je Nvando.

Nvando kaže da se u SAD pica jede iz ruku, bez pomoći noža i viljuške.

Amerikanka je šokirana što Srbi prave planove u poslednjim minutima pre realizacije.

- U SAD kad raspravljamo o tome šta ćemo raditi u subotu uveče, plan napravimo nedelju dana ranije. Ovde u Srbiji ljudi ne prave plan o tome šta će raditi u subotu do subote - kaže Nvando.

Amerikanka kaže da je u SAD nedopustivo otkazivati dogovor u poslednjem momentu, ali da je to i ona sama radila u Americi, pa nam to ne može zameriti.

Vratila sam se!!! Belgrade, I missed you so much! Every time I leave, my love for this city grows stronger and stronger! Photo cred: @handsomeassnigga43

Објава коју дели Nwando E. (@theamerikanka) дана 9. Сеп 2017. у 10:04 PDT

Nvando je primetila da se mnogi barovi, restorani i klubovi zatvaraju u određenim godišnjim dobima, da bi se u već sledećem otvorili.

- Ne smeta mi to, ali jednostavno ne razumem zašto je to tako - priča Nvando.

Još jedna pojava koja je šokirala Amerikanku u Srbiji jeste to što mnogi Srbi piju alkohol u javnosti.

Ipak, činjenica da je takvo ponašanje društveno prihvatljivo je oduševila Nvando.

Vatrenost navijača na fudbalskim utakmicama nisu mnogo šokirale Nvando, ali kaže da bi neke strance to stvarno moglo šokirati, pogotovo na derbijima.

Ain't no derby party like an eastern European derby party! Can't believe it's already been a month since the Belgrade derby! Thanks to all the Serbian media that shared my YouTube video. Here's a condensed, short, version of what an "intense," "hostile," "dangerous" football atmosphere looks like... but it was really none of that. When it comes to Western media about Serbia, they always speak in such deranged hyperbole. I saw the hyperbole for myself and all it was was simply f***ing awesome! And thanks @nikola83911 for catching the best bit on the video :D #Partizan #Grobari #vecitiderbi #belgradederby #belgrade #serbia #grobarka #redstar #crvenazvezda

Објава коју дели Nwando E. (@theamerikanka) дана 2. Окт 2017. у 11:24 PDT

Nvando kaže da je u SAD gotovo nemoguće bilo gde pušiti, dok je u Srbiji potpuno obrnuto.

U Americi žuto svetlo na semaforu se koristi samo da bi ponekad upozorilo na to da uspore i da sledi crveno, dok je u Srbiji malo drugačije.

- Niko ovde ne kupi pseći izmet - tvrdi Nvando.

Pratite nas i na instagram profilu portala SrbijaDanas.com.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.