Novosadski veterani 63. padobranske brigade odali počast svojoj jedinici i domovini

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Dec.2020, 18:36

Novosadski veterani 63. padobranske brigade odali počast svojoj jedinici i domovini

"Za otadžbinu! Za pušku! Za druga! Za vojničku i ratničku čast! Padobranci 63. padobranske brigade! Rade!"

"Svaki datum koji je vezan za padobransku brigadu i za nas rezervni sastav kao i ljude koji su bili u borbenim dejstvima što se tiče padobranske brigade je veoma važan i značajan. Samim tim i ovo dešavanje sa našom zastavom je da se skupimo i odamo počast zastavi i nama samima", rekao je rezervni starešina Duško Mandić.

Ova jedinica nastala je 1944. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << godine, čija je primarna uloga bila specijalne borbene aktivnosti i operacija od posebnog značaja, kada je neophodno hitno, iznenadno i efikasno dejstvo.

"Padobranska brigada je kao što znate aktivno učestvovala 1991. učestvovala u oružanim sukobima i borbenim dejstvima, 1999. je takođe učestvovala u odbrani otadzbine i za sve te napore,gubitke koje je podnela i za sve to što su uradili padobranci oni su odlikovani Ordenom narodnog heroja", izjavio je potpukovnik Mile Karanović.

Uz zastavu putuje i knjiga u koju će bivši pripadnici 63. padobranske upisivati svoja sećanja vezana za dane provedene u redovima brigade. Njen povratak za Niš planiran je do 14. oktobra iduće godine, kada se svečano obeležava Dan 63. padobranske brigade.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.