Novogodišnji paketići od humanih studenata

Izvor: RTS, 17.Dec.2019, 17:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novogodišnji paketići od humanih studenata

Koncert studenata užičkog Pedagoškog fakulteta označio je početak velike humanitarne akcije studenata svih Univerziteta u Srbiji. Cilj je prikupljanje slatkiša za novogodišnje paketiće koji će preko fondacije „Zajedno za mlade - prof.dr Danica Grujičić", biti poslati na Kosmet.
„Bilo nam je zadovoljstvo zato što naše malo možda nekome znači mnogo i izmamiće dosta osmeha. Mi smo donele >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << nešto što deca zaista vole. Evo i mi smo se odazvali, dali smo priloge, da se to odradi kako je zamišljeno", kažu učesnici humanitarne akcije.
 
Na inicijativu užičkih studenata kojima je ovo treća godina pripremanja novogodišnjih paketića za decu iz različitih ugroženih grupa, u humanitarnu akciju „Zajedno za Kosmet", fondacije doktorke Danice Grujučić, uključili su se studenti svih Univerziteta u Srbiji.
„I na našem Univerzitetu se organizuju slične akcije gde i mi, kao studenti želimo da podržimo ljude koji sebi ne mogu da priušte određena zadovoljstva, a naravno i da decu obradujemo tokom novogodišnjih praznika", kaže Lejla Tahiragić, sa Univerziteta u Novom Pazaru.
„U planu je da prikupimo oko 5.000 paketića na nivou države, a akciju, osim Studentske konferencije Univerziteta Srbije, pridružili su se i druge fondacije, npr. ‘Tijana Jurić’, NURDOR...", kaže Marijana Selaković, potpredsednica SKONUS-a.
 
Kutije za slatkiše studenti su postavili i u svim vaspitno-obrazovnim ustanovama, kao i u ugostiteljskim objektima i biće tu do kraja decembra; a paketići će biti podeljeni deci slabijeg socijalnog statusa, sa smetnjama u razvoju, onima koji provode praznike u bolnici i deci na Kosmetu, za pravoslavnu Novu godinu.





Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.