Novo poglavlje u odnosima Kube i Irana

Izvor: B92, 22.Avg.2016, 23:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novo poglavlje u odnosima Kube i Irana

Havana -- Iranski ministar spoljnih poslova Mohamad Džavad Zarif započeo je latinoameričku turneju posetom Kubi.

On je poručio da dve zemlje povezuje višegodišnji otpor prema Sjedinjem Američkim Državama i da je vreme za novo poglavlje u odnosima dve zemlje.

"Otvorićemo novo poglavlje u bilateralnim odnosima sa Kubom", rekao je Zarif, sa kojim je u Havanu došla velika privredna delegacija.

Zarif je na konferenciji za novinare sa kubanskim kolegom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Brunom Rodrigesom, rekao da je "Iran uvek pokazivao da možemo da pobedimo otporom".

Slično je, naveo je on, istrajala i kubanska komunistička vlada suočena sa poluvekovnim američkim trgovinskim embargom, prenosi AP.

Šef kubanske diplomatije je čestitao Iranu na "uspešnoj spoljnoj politici" i naglasio da Kuba podržava sve zemlje koje "razvijaju nuklearnu energiju u mirovne svrhe", navodi Rojters.

Zarif će tokom turneje po Latinskoj Americi posetiti Nikaragvu, Ekvador, Čile, Boliviju i Venecuelu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.