Novine: Od paljenja knjiga do prisvajanja spomenika, Gizi: Berlin kidiše na Rusiju i Kinu po diktatu SAD

Izvor: B92, 30.Maj.2020, 22:45

Novine: "Od paljenja knjiga do prisvajanja spomenika", "Gizi: Berlin kidiše na Rusiju i Kinu po diktatu SAD"

Dnevna štampa u izdanju od nedelje piše o maturi, sukobima u SAD nakon smrti Afroamerikanca, svojatanju ćirilice...

"Politka" se bavi sukobima policije i demonstranata širom SAD, nakon što je preminuo Džordž Flojd, mladić afroameričkog porekla tokom hapšenja u Mineapolisu.

List prenosi i intervju sa premijerkom Anom Brnabić, a bavi se i "svojatanjem ćirilice" u tekstu: "Od paljenja knjiga do prisvajanja spomenika".

Povodom početka probe završnih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ispita, "Večernje novosti" priredile su detaljne informacije i o velikoj i o maloj maturi. Na istoj naslovnici nalazi se intervju sa nemačkim poliičarem Gregorom Gizijem, koji poručuje: "Berlin kidiše na Rusiju i Kinu po diktatu SAD".

Za "Blic" gradonačelnik Beograda sumirao je: "Nisam se pokajao što sam hirurgiju zamenio politikom".

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Sve o velikoj i maloj maturi: Počinju probe završnih ispita, u učionici devetoro đaka, nastavnici sa maskom

Izvor: Večernje novosti, 31.Maj.2020, 10:46

Završni ispit i velika matura ove godine se polažu u posebnim okolnostima. Klupe na dva metra, u svakoj sedi jedan učenik u sredini. Škole obezbeđuju po dve plave hemijske i grafitnu olovku POLAGANjE završnog ispita, zbog aktuelne epidemije virusa korona, ove godine će se...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.