Ana Lalić puštena iz policije

Izvor: NoviMagazin.rs, 02.Apr.2020, 08:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ana Lalić puštena iz policije

Novinarka portala Nova.rs i članica Upravnog odbora Nezavisnog društva novinara Vojvodine Ana Lalić puštena je nešto pre 11 časova iz policije, nakon što joj je prethodno bilo određeno zadržavanje zbog teksta o situaciji u Kliničkom centru Vojvodine.

Advokat Srđan Kovačević rekao je agenciji Beta da je tužilac ukinuo meru zadržavanja i da je novinarka na slobodi.

Policija je u sredu uveče privela novinarku Lalić, nakon što je Klinički centar Vojvodine >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << obavestio tužilaštvo i policiju da je svojim tekstom uznemirila javnost i naštetila ugledu te zdravstvene ustanove, kada je objavila da u tom centru postoji hroničan nedostatak osnovne opreme i da vladaju haotični uslovi rada.

Njen suprug je sinoć rekao agenciji Beta da je policija odvela iz stana Anu. "Odveli su je. Pre toga su temeljno preturili celi naš stan, i uzeli su njen laptop i oba njena mobilna telefona", kazao je njen suprug.

KCV je prethodno izrazio "ogorčenje zbog netačnog, neproverenog i zlonamernog" izveštavanja portala Nova.rs o radu te ustanove i naveo da je "zbog uznemiravanja javnosti i rušenja ugleda" obavestio o tome tužilaštvo i policiju.

Dodali su da su "zbog uznemiravanja javnosti i rušenja ugleda", o svemu obavestili nadležno tužilaštvo i policiju.

"Obaveštavamo javnost da su sve iznete informacije objavljene u tekstu na portalu Nova.rs pod naslovom 'KC Vojvodine pred pucanjem: Bez zaštite za medicinske sestre' neistinite i da KCV raspolaže dovoljnom količinom potrebnih lekova, sanitetskog materijala i lične zaštitne opreme", naveo je KCV u u saopštenju za javnost.

Portal Nova.rs je u tekstu naveo da u KCV-u imaju problem sa "hroničnim nedostatkom osnovne opreme i potpuno haotičnim uslovima rada u vreme pandemije".

Portal je citirao i izjave medicinskog osoblja, koje tvrdi da u KCV-u vlada potpuni izostanak sprovođenja protokola i organizacije, odnosno da je na snazi "više improvizacija, nego organizacija".

Nova.rs je navela da je pokušala da dobije komentar zvaničnika Kliničkog centra Vojvodine, kao i Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo na navode zaposlenih u KCV-u, ali niko od njih nije odgovorio na pitanja.

U KCV-u se trenutno leči 54 pacijenata obolelih od kovida-19, od kojih se šestoro nalaze u izuzetno teškom stanju i njihovo lečenje zahteva primenu mehaničke ventilacije.

Ana Lalić je sinoć na portalu Nova.rs napisala i da svoje izvore "nikome, ni po koju cenu" neće odati.

"I u startu se odričem sva tri obroka u pritvoru", poručila je novinarka.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.