Novinar pogodio cipelom bivšeg ministra VIDEO

Izvor: B92, 11.Nov.2018, 19:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novinar pogodio cipelom bivšeg ministra VIDEO

Jemenski novinar pogodio je cipelom bivšeg ministra informisanja u jemenskoj pobunjeničkoj vladi Abdul Salam Ali Gabera u Saudijskoj Arabiji.

Kako AP prenosi, Ali Gaber je najstariji član administracije pobunjenika poznatih kao Huti, koji je dezertirao u Saudijsku Arabiju nakon izbijanja građanskog rata u Jemenu 2014. godine.

On se danas pojavio prvi put u javnosti, na konfgerenciji za novinare u Rijadu.

Bacanje cipela je pokazatelj dubokog prezira u arapskoj >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kulturi, napominje agencija i podseća na slučaj iz 2008. godine, kada je irački novinar na konferenciji u Bagdadu gađao cipelama i zamalo pogodio tadašnjeg predsednika SAD Džordža Buša.

Agencija podseća da su jemenski Huti u ratu sa koalicijom koju predvodi Saudijska Arabija od 2015. godine i da imaju kontrolu nad prestonicom Sanom i većim delom severnog Jemena.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Novinar pogodio cipelom bivšeg ministra (VIDEO)

Izvor: Vesti-online.com, 11.Nov.2018

Jemenski novinar pogodio je cipelom bivšeg ministra informisanja u jemenskoj pobunjeničkoj vladi Abdul Salam Ali Gabera u Saudijskoj Arabiji...Kako AP prenosi, Ali Gaber je najstariji član administracije pobunjenika poznatih kao Huti, koji je dezertirao u Saudijsku Arabiju nakon izbijanja građanskog...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.