Novim putem od Šapca do rumske raskrsnice stizaće se za manje od 15 minuta

Izvor: RTS, 19.Nov.2019, 13:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novim putem od Šapca do rumske raskrsnice stizaće se za manje od 15 minuta

Novom saobraćajnicom od Šapca do rumske raskrsnice na auto-putu Beograd–Zagreb stizaće se za manje od petnaest minuta, a da vozači pri tome ne prelaze "stotku".
Deo novca za realizaciju ovih projekata država namerava da obezbedi zajmom od 210.000.000 evra od Republike Azerbejdžan, dok će drugi deo biti iz republičkog budžeta.

Danas je potpisan komercijalni ugovor za izgradnju ovih >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << saobraćajnica.
"Iz ovog pozitivnog rebalansa budžeta koji smo uputili Skupštini izdvojili smo značajna sredstva za dodatna infrastrukturna ulaganja, pre svega za taj deo 500 miliona za Ruma–Šabac–Loznica, produžetak Fruškogorskog koridora", kaže premijerka Ana Brnabić.
Umesto ranije planiranog puta sa više traka, ova saobraćajnica dužine 22 kilometra biće izgrađena u punom profilu auto-puta.
Preko reke Save, uzvodno od Šapca, biće podignut most, a put će dalje nastaviti prema Loznici sa po dve kolovozne trake u svakom smeru.
Trasa novog auto-puta već je poznata. Ova saobraćajnica ne samo što će biti kraća za sedam kilometara – od Šapca do rumske raskrsnice sadašnjim putem M-21, već neće ulaziti u sela Klenak, Platičevo, Hrtkovci i Jarak, što će rasteretiti ulice u tim naseljenim mestima.
Počev iz Šapca, auto-put će ići stranom sela Klenak bliže reci Savi, ostavljajući to mesto, kao i susedno Platičevo sa desne strane.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

SPEKTAKULARNO: Novim putem od Šapca do rumske raskrsnice stizaće se za manje od 15 minuta!

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Nov.2019

Novom saobraćajnicom od Šapca do rumske raskrsnice na auto-putu Beograd–Zagreb stizaće se za manje od petnaest minuta, a da vozači pri tome ne prelaze "stotku"...Deo novca za realizaciju ovih projekata država namerava da obezbedi zajmom od 210.000.000 evra od Republike Azerbejdžan, dok će drugi...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.