Novi skandal Ugljanina: Stefan Nemanja je zločinac

Izvor: Mondo, 16.Maj.2019, 08:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi skandal Ugljanina: Stefan Nemanja je zločinac

Stefan Nemanja, osnivač srednjovekovne srpske države je ratni zločinac i pogrešno je po njegovom imenu nazivati škole, izjavio je predsednik Stranke demokratske akcije Sandžaka Sulejman Ugljanin.

Foto: MONDO/Lana Stošić

  Ugljanin je rekao da je Stefan Nemanja autor platforme za zločin po kojoj su kasnije delovali Ratko Mladić, Radovan Karadžić i Draža Mihailović.

Za predsednika Srbije Aleksandra Vučića rekao je da ima "antibošnjačke, >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << rušilačke namere prema Bošnjacima i jedan je od inspiratora genocida u Srebrenici".

Nova provokacija samo je jedna u nizu tendencioznih i politički inspirisanih skandala koje je Ugljanin priredio poslednjih godina, pišu "Novosti".

"Srbi sve one koji su činili zločine i genocid nad Bošnjacima proglašavaju nacionalnim herojima i svecima. To je slučaj i sa Stefanom Nemanjom koji je napisao platformu za zločin, za istrebljenje naših predaka, bogumila, Ilira. Takvom zločincu su dali zvanje sveca. Dali su sebi za pravo da osnovnoj školi u Novom Pazaru daju ime tog zločinca", rekao je Ugljanin.

Istorija po Ugljaninu navodno kaže da je Nemanja platformu za zločine napisao na Saboru kod Novog Pazara 1176. godine.

"Stefan Nemanja počinio je veće zločine od Ratka Mladića", tvrdi Ugljanin.

"Pročitajte žitije Svetog Simeona i videćete o čemu se radi", dodao je.

Ugljanin o Vučiću i fašističkoj policiji

U istom stilu Ugljanin je pre nekoliko godina u jednoj emisiji rekao da je Sveti Sava bliži Bošnjacima nego Srbima, što je izazvalo različite komentare u javnosti.

Stefan Nemanja prekršten u Stojana Nimanija!

"Sveti Sava je bliži nama, a ne vama i mi vam ga ne damo, on je naš", rekao je Ugljanin u toj emisiji.

AKCIJE LjAJIĆA I ZUKORLIĆA

"Rasim Ljajić i Muamer Zukorlić uložili su velike napore da sa dnevnog reda sednica skupština u Novom Pazaru i Sjenici skinu tačke dnevnog reda koje se odnose na promenu ulica u ovim mestima", naveo je Ugljanin.

Takođe, optužio ih je da su pokušali da spreče posetu bošnjačkog člana Predsedništva BiH Šefika Džaferovića Novom Pazaru, ali da u tome nisu uspeli.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.