Novi protest Jedan od pet miliona u Beogradu

Izvor: RTS, 11.Jan.2020, 19:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi protest "Jedan od pet miliona" u Beogradu

U Beogradu je održan 58. protest "Jedan od pet miliona". Učesnici protesta šetali su do Predsedništva Srbije.
Građani su se okupili na Platou ispred Filozofskog fakulteta, a obratila im se organizatorka protesta Valentina Reković.

"Za početak htela bih da podsetim na onu sramnu izjavu ministra Šarčevića kada je rekao za profesore koji su podržali proteste 'Jedan od pet miliona' da tu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << nema ozbiljnih imena. Ministar Šarčević je imao još jednu sramnu izjavu, a to je da će da uvede hologramske nastavnike", rekla je Rekovićeva.
Uvešće hologramske nastavnike, kako kaže Rekovićeva, u škole gde plafoni prokišnjavaju, gde nema kreda i gde deca nemaju toalet.
"Oni obećavaju hologramske nastavnike i daju nam zakasnele poklone za Novu godinu – izborni cenzus od tri posto. Aleksandre Vučiću, nama ne trebaju tvoji zakasneli novogodišnji pokloni i odbacujemo ih. Možeš da nam daš i 0,1 posto i 15 posto nije nam važno. Od tebe nam ne treba ništa", poručila je Rekovićeva.
Pozvala je okupljene da pođu u šetnju do Predsedništva Srbije kako bi ih, kako kaže, predsednik bolje čuo.
Tokom šetnje, organizatori protesta su na zgradama Narodnog pozorišta, Doma omladine, Radio Beograda, Politike, Ateljea 212 i Radio-televizije Srbije zalepili plakate sa porukom: "Vesić će prodati i vas".
Ispred zgrade Predsedništva okupljenima se obratio jedan od organizatora protesta Srđan Marković.
"Želimo samo da poručimo Aleksandru Vučiću da će njega Vesić prodati kao što prodaje i ove institucije", rekao je Marković i pozvao građane da pokucaju na vrata Predsedništva.
Prvi protest održan je 8. decembra 2018. i to pod nazivom "Stop krvavim košuljama" zbog napada na lidera Levice Srbije Borka Stefanovića u Kruševcu 23. novembra.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.