Novi pristup policije u zemljama Balkana: Uskoro baza podataka za kriminal i terorizam

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Jun.2019, 00:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi pristup policije u zemljama Balkana: Uskoro baza podataka za kriminal i terorizam

Italijansko ministarstvo pravde radi na razvoju nove baze podataka, koja će biti operativna u zemljama Balkana.

Italijansko ministarstvo pravde radi na razvoju nove baze podataka, koja će biti operativna u zemljama Balkana, saopštio je danas u Skoplju Federiko Kafijero de Raho, glavni tužilaca za borbu protiv mafije i terorizma.

Kako prenosi portal ABC njuz na albanskom jeziku, italijanska Direkcija za praćenje mafije i terorizam ima veliku bazu podataka koja olakšava >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << obradu oko 110.000 otvorenih slučajeva, dok italijansko ministarstvo pravde razvija model baze, koji će uskoro biti operativni u zemljama Balkana.

Tužilac Federiko Kafjero De Raho je u Skoplju najavio da će ovaj model korišćenja podataka biti defiisan do kraja jula.

- Ne smemo zaboraviti da organizovani kriminal više nego bilo koja druga organizacija podriva demokratiju. Organizovani kriminal je veoma razvijen i zato mislim da bi Makedonija i druge zemlje Zapadnog Balkana trebale više nego ikada da budu uključene u inicijativama za međusobnu saradnju - rekao je Kafijero de Riho.

On, međutim, nije želeo da komentariše istragu o zloupotrebi IPA fondova EU, koju sprovodi tužilaštvo u Milanu, a zbog čega je uhapšen visoki državni službenik u Vladi Severne Makedonije.

Napomenuo je samo napomeno da italijansko ministarstvo pravde priprema bazu podataka namenjenu razmeni među svim balkanskim zemljama.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Italijansko ministarstvo pravde radi na bazi podataka za kriminal i terorizam - Biće operativna i za Balkan

Izvor: RTV Pink, 13.Jun.2019

Italijansko ministarstvo priprema bazu podataka namenjenu razmeni među svim balkanskim zemljama.

Nastavak na RTV Pink...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.