Novi požar u Crnoj Gori: Srpski turisti bežali, Poljak zapalio brdo kod Šušnja

Izvor: Prva.rs, 30.Avg.2017, 11:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi požar u Crnoj Gori: Srpski turisti bežali, Poljak zapalio brdo kod Šušnja

Kako nezvanično saznaje B92, požar je izbio u utorak uveče oko 20.00, a pomoć ugroženima je pružena tek nekoliko sati kasnije.
Sumnja se da je požar izazvao jedan poljski državljanin koji se izgubio u šumi, pa da bi mogao da bude pronađen zapalio je “signalnu vatru“.
Ipak, vatra se velikom brzinom proširila na šumu, zbog vetra koji je duvao sa kopna ka moru, izgorelo je celo jedno brdo, a požar je potom krenuo ka Budvi i Čanju.
Srpski turisti koji su se nalazili >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << u Šušnju su planirali da noć provedu na plaži, ali im je i to bilo onemogućeno zbog velikog dima.
Među njima se našla i porodica sa četvoromesečnom bebom.
Požar je stavljen pod kontrolu, ali je situacija mogla da bude daleko dramatičnija jer je vatra stigla na svega tridesetak metara od kuća.

Izvor: b92.net

Nastavak na Prva.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.