Novi napad u Avganistanu: Bombaš SAMOUBICA pobio 20 ljudi, među njima i talibanski komandant

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Jul.2018, 15:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi napad u Avganistanu: Bombaš SAMOUBICA pobio 20 ljudi, među njima i talibanski komandant

Napadač - pripadnik Islamske države

Bombaš samoubica, pripadnik Islamske države ubio je 20 osoba, uključujući i talibanskog komandanta na severu Avganistana, izjavio je danas avganistanski zvaničnik.

Prema rečima šefa policije provincije Sar-i-Pul Abdula Kvauoma Bakizoija, napad se dogodio dok su se stariji ljudi iz sela sastali sa talibanskim zvaničnicima u tom području, preneo je AP.

Pročitajte i:

On je naveo da je oko 100 >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << pobunjenika i talibana i pripadnika Islamske države poginulo u nedavnim sukobima.

S druge strane, šef provincijskog saveta Mohamed Nur Rahman izjavio je da je do eksplozije došlo u džamiji dok je u toku bila sahrana.

Područje u kome se desio napad je udaljeno, pa je nemoguće utvrditi kako je tačno došlo do napada.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.