Novi kabinet za ruski u školi 4. juli“ u Vrbasu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Nov.2019, 18:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi kabinet za ruski u školi "4. juli“ u Vrbasu

Učenici Srednje stručne škole „4. juli“ iz Vrbasa od danas imaju moderno opremljen kabinet za nastavu ruskog jezika. U opremanje savremene učionice uloženo je 600 hiljada dinara, a za nastavu će početi da se koristi već od naredne nedelje.

Srednja stručna škola „4. juli“ iz Vrbasa dobila je digitalni kabinet za nastavu ruskog jezika, a kompletnu adaptaciju i nabavku savremene opreme podržala je Naftna industrija Srbije u okviru programa „Energija znanja“. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Ruski jezik u školi uči 30 đaka koji na republičkim takmičenjima osvajaju i prva mesta.

“Zaista nam je omogućeno da nastava ruskog jezika bude itekako osavremenjena i unapređena i smatram da ćemo ovim kabinetom puno toga dobiti. Naravno poboljšati kvalitet nastave i da će đaci tek sada postizati značajne rezultate na takmičenjima”, kaže profesorica ruskog jezika, Mirjana Hrutka.

"Mislim da je ovo sada sedamnaesta učionica za ruski jezik koju smo do sada u Republici Srbiji uradili. I naravno nastavljamo u saradnji sa Ruskim domom i sa ambasadom Ruske federacije koje uvek obezbeđuju udžbenike ili knjige za izučavanje ruskog jezika“, kaže Snežana Lakićević iz Naftne industrije Srbije.

Novi kabinet opremljen je zahvaljujući odličnim rezultatima i znanju đaka, a Svečanom otvaranju savremene učionice su prisustvovali i prisustvovali predstavnici ambasade Ruske federacije.

“Škola u Vrbasu “4. juli” je jedna od malobrojnih škola gde su uspeli da sačuvaju jezik. I naš zadatak i naša čast je da ih podržimo u ovom poslu”, kaže prvi savetnik ambasade Ruske federacije Aleksandar Konanihin.

Pored učenja ruskog jezika, đaci Srednje stručne škole "4. juli“ iz Vrbasa, uče i o ruskoj kulturi, a od 2017. godine učestvuju i u aktivnostima srpsko-ruskog udruženja "Rod" iz Vrbasa i saradnji sa ruskim gradom Kostromo

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.