Novi automobilski ključ za miran san vlasnika

Izvor: Mondo, 16.Apr.2019, 11:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi automobilski ključ za "miran san" vlasnika

Modernizovana ključ-kartica prvo stiže za Fokusa i Fijestu.

Foto: promo/Ford

Krađe automobila su u porastu, posebno kada je reč o modelima koji imaju mogućnost otključavanja i startovanja motora bez upotrebe ključa, odnosno dok vam je ključ-kartica u džepu ili torbici.

Ova tehnologija olakšava korišćenje automobila, ali istovremeno pruža lopovima da uz pomoć napredne, ali jeftine tehnologije ukradu vozilo i to za samo pola minuta.

>> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << />Kako bi rešili ovaj problem, inženjeri Forda su napravili "ključ" koji se nakon 40 sekundi nekorišćenja jednostavno "uspava" i prestane da emituje signal. A upravo te radio talase hvataju kriminalci i otuđuju automobile bez ikakvog problema.

Ključ-kartica se automatski "budi" čim se pomeri.

Ovo rešenje je trenutno dostupno za dva Fordova najpopularnija modela – Fijestu i Fokusa. Cena novih ključeva iznosi 75 evra za Fijestu i 85 evra za Fokusa.

MONDO TV PRILOG: NOVI FORD FOKUS

Izvor: MONDO

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.