Novi Sad: Zaštitne maske, čitanje sa usana i važnost osmeha

Izvor: B92, 03.Dec.2020, 08:15

Novi Sad: Zaštitne maske, čitanje sa usana i važnost osmeha

Aleksandra Aleksandrović iz Novog Sada pravi zaštitne maske pogodne za ljude koji čitaju sa usana, ali i za one koji ne žele da skrivaju osmehe.

Kada je virus korona paralisao Srbiju u martu 2020, Aleksandra Aleksandrović iz Novog Sada zasukla je rukave, aktivirala Singericu - mašinu za šivenje i počela da pravi i poklanja zaštitne maske.

Uskoro je uvidela da obične maske nisu pogodne za ljude sa oštećenim sluhom, koji čitaju sa usana, te je počela >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da pravi maske prilagođene njihovim potrebama - providne maske.

Providne maske, ispostaviće se, koriste i ljudi koji jednostavno ne žele da skrivaju emocije, već žele da osmehe dele sa svetom.

Pripremila: Petra Živić

Pratite nas na Fejsbuku i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na bbcnasrpskom@bbc.co.uk

Izvor: BBC News na srpskom

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.