Novi Sad: Dim se povukao, ali se i dalje ne zna uzrok

Izvor: Vesti-online.com, 22.Mar.2019, 10:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi Sad: Dim se povukao, ali se i dalje ne zna uzrok

Dim koji se jutros nadvio nad Novim Sadom, povukao se oko podneva, a u vatrogasnoj službi su kazali da još nisu uspeli da utvrde šta je bio uzrok.

Iz Vatrogasne službe su pozvali građane da im pomognu u otkrivanju uzroka pojave dima neprijatnog mirisa.

Novosadski informativni portal 021 preneo je da je, prema podacima automatskih stanica koje u Novom Sadu beleže koncentracije štetnih materija u vazduhu, jutros zabeleženo značajnije zagađenje vazduha.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com <<
Građani iz praktično svih delova Novog Sada od jutros su se žalili na dim, a vazduh u gradu smrdi.

Pet ekipa vatrogasaca i policije obišli su Novi Sad, sva okolna mesta i ceo potez od sela Stepanovićeva do Kovilja, čak i Frušku goru i nigde nije pronađen izvor požara. Pretpostavljaju da je najverovatnije neko tokom noći ili jutra palio trsku, pa je vetar naneo dim, oborio pritisak i raširio dim nad celim gradom.

Prema podacima automatskih stanica koje u gradu beleže koncentracije štetnih materija u vazduhu, na mernom mestu u Rumenačkoj ulici od 8 časova došlo je do znatnog porasta suspednovanih čestica PM10, prašine i sličnog sa 40 na preko 200.

Ovo govori da je bar u ovom delu Novog Sada došlo do značajnijeg zagađenja vazduha, jer u uobičajenim uslovima ta cifra maksimalno iznosi 50.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.