Novi KC Niš ponovo će biti kovid bolnica: Već hospitalizovano 220 teških pacijenata

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Jul.2020, 09:19

Novi KC Niš ponovo će biti kovid bolnica: Već hospitalizovano 220 teških pacijenata

Direktor Klinike za anesteziju i intenzivnu negu, kaže da su tokom noći već primili 14 pacijenata na intenzivnu negu.

Zbog povećanja broja novozaraženih korona virusom na jugu Srbije, novi Klinički centar u Nišu ponovo će biti kovid bolnica, i to četvrti i peti sprat nove zgrade.

Radmilo Janković, direktor Klinike za anesteziju i intenzivnu negu, kaže da su tokom noći već primili 14 pacijenata na intenzivnu negu.

Navodi da će primati veoma teške >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << pacijente, tako da su opremljeni sa 50 kreveta i respiratora.

U odnosu na prethodni period, sada su klinička slika i statrosna struktura obolelih drugačiji. U Nišu je hospitalizovano 220 jako teških pacijenata, a četiri petine njih zahteva kiseonik.

- Nemamo lakih slučajeva kao pre, oni su u kućnoj izolaciji - podseća dr Janković.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

KOVID: Promenjena je i klinička slika i starosna struktura pacijenata

Izvor: JUGpress.com, 07.Jul.2020

NIŠ..Situacija je komplikovana, delimično napeta, ali smo uspeli da zbrinemo sve pacijente i situacija je pod kontrolom”, kazao je  dr Radmilo Janković, direktor Klinike za anesteziju i intenzivnu negu za RTS...                                 “Biće jako teško i jako zahtevno,...

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.