Nove promene u britanskoj vladi: Još jedan ministar podneo ostavku, OVO su razlozi

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Jul.2018, 01:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nove promene u britanskoj vladi: Još jedan ministar podneo ostavku, OVO su razlozi

Bregzit opet zadaje muke Terezi Mej

Britanski ministar za vojne nabavke Guto Beb podneo je ostavku nakon što je u ponedeljak uveče glasao protiv amandmana na predlog zakona o carini, koji je podržala vlada kao deo planova za Bregzit.

Beb je glasao protiv amandmana koji će staviti tačku na britansku naplatu carina za EU nakon izlaska te zemlje iz Unije, ukoliko ne bude usaglašen recipročni aranžman, navodi Rojters.

Guto Bebb resigns following #Brexit >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << vote https://t.co/xlg2PFAE1x pic.twitter.com/tw4odwRB1z

— British Exit (@British_Exit) July 16, 2018

Amandman je britanski parlament, uz podršku vlade, usvojio u ponedeljak tesnom većinom.

Beb je, inače, četvrti član britanske vlade koji je podneo ostavku nakon što su 9. jula, u znak protesta zbog planova premijerke o izlasku zemlje iz EU, ostavke podneli ministar spoljnih poslova Boris Džonson i ministar za Bregzit Dejvid Dejvis, kao i Stiv Bejker, zamenik ministra za Bregzit.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.