Nova stranka: Pozorište Boško Buha propada, gradska vlast duguje odgovore

Izvor: NoviMagazin.rs, 02.Avg.2019, 20:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova stranka: Pozorište Boško Buha propada, gradska vlast duguje odgovore

Član Foruma mladih Nove stranke Marko Živković saopštio je danas da je pozorište Boško Buha decenijama ulepšavalo dane Beograđana svih generacija i da je "nedopustivo da stoji zatvoreno i propada već punih 5 godina".

Živković je, ispred pozorišta, rekao da je rekonstrukcija zvanično započeta, ali "nikakvih pomaka u radovima nema, iako smo svedoci raznih obećanja o krajnjem roku za njihov završetak".

On je zapitao gradske čelnike: "Da li je pozorištu >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << možda, u sklopu rekonstrukcije Trga republike, promenjena namena".

"Da neće postati čitaonica za doktore Stefanovića i Malog, skladište za delove za fontanu ili novogodišnju rasvetu? Da li je možda otaljavanje radova na rekonstrukciji posledica njihovog straha od umetnosti, koja je jedan od najboljih lekova u borbi protiv primitivizma", poručio je Živković, navodeći da se odgovori doguju građanima.

U  saopšenju se navodi da je "trenutna situacija u pozorištu Boško Buha takva da nije ni blizu kraj radova, a kako saznaje Forum mladih NOVE, od smrti našeg velikog glumca i bivšeg upravnika Milorada Mandića Mande, u ovom pozorištu nije zakucan ni jedan ekser sa obrazloženjem da su radovi komplikovani i skupi".

Omladina Nove stranke stoga zahteva od ministra kulture Vladana Vukosavljevića, zamenika gradonačelnika Gorana Vesića, sekretara za kulturu grada Beograda Ivana Karla da "u što kraćem periodu objave tačne razloge zašto radovi na rekonstrukciji ovog pozorišta nisu gotovi".

"Takođe, pozivamo aktuelnog vršiioca dužnosti direktora pozorišta Boško Buha, Igora Bojovića da, umesto što sadi drveće na Trgu Republike sa svojim prijateljem Goranom Vesićem, zahteva od njega, kao i od ostalih nadležnih, da se na Trg Republike što pre vrati jedan od kulturnih simbola Beograda", naveo je Forum mladih Nove stranke.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Nova stranka: Pozorište Boško Buha propada, gradska vlast duguje odgovore

Izvor: Beta, 02.Avg.2019

Član Foruma mladih Nove stranke Marko Živković saopštio je danas da je pozorište Boško Buha decenijama ulepšavalo dane Beogradjana svih generacija i da je "nedopustivo da stoji zatvoreno i propada već punih 5 godina".Živković je, ispred pozorišta, rekao da je rekonstrukcija zvanično započeta,...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.