Nova stranka: Insistiraćemo da se zaštite prava otpuštenih radnika paraćinske staklare

Izvor: NoviMagazin.rs, 25.Sep.2017, 18:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova stranka: Insistiraćemo da se zaštite prava otpuštenih radnika paraćinske staklare

Nova stranka je saopštila danas da će insistirati na zaštiti prava otpuštenih radnika iz Srpske fabrike stakla u Paraćinu, kao i neće odustati od "razotkrivanja 'naprednjačko–kriminalne sprege' koja uništava srpsku privredu".

"Od ukupno 825 radnika, njih 230 danas je otpušteno i to, očekuje se, nije krajnji bilans naprednjačko-kriminalnog poigravanja sa paraćinskom Staklarom koje je protekle nedelje kulminiralo i proglašenjem stečaja", navodi se u saopštenju. >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs <<

Kako su naveli, iza nedavno proglašenog stečaja te fabrike stoji Cvetan Vasilev koji je, kako su naveli, tajni suvlasnk nekoliko domaćih firmi zajedno sa ljudima iz vrha Srpske napredne stranke.

Dodaju da je Nova stranka upozoravala na loš ishod rukovođenja paraćinskom Staklarom od strane Cvetana Vasileva.

"Upozoravali smo i na posledice po međunarodni ugled Srbije upravo zbog odbijanja naprednjačkih vlasti da izruče bugarskog kriminalca koji se u svojoj matičnoj državi tereti za proneveru više milijardi evra", navodi se u saopštenju.

Dodaju da su upozorili da će "Srpska napredna stranka na taj način sa svojim štićenicima uništiti joj jedno srpsko preduzeće".

Dosadašnji predsednik fabričkog Samostalnog sindikata Živojin Matejić izjavio je danas da je stečajni upravnik u Srpskoj fabrici stakla otpustio 230 radnika.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.