Nova prognoza RHMZ: Padavine se premeštaju, ali ima i jedna dobra vest

Izvor: B92, 15.Maj.2019, 07:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova prognoza RHMZ: Padavine se premeštaju, ali ima i jedna dobra vest

Beograd -- U noći između 14. i 15. maja premestiće se padavinska zona ka severu, a u južnim krajevima Srbije očekuje se postepeni prestanak padavina.

U većini mesta, kako navodi RHMZ, očekuje se novih 10 do 20 milimetara padavina, dok se na području Beograda u toku noći očekuje još oko 10 milimetara kiše po kvadratnom metru.

Prema podacima RHMZ za 23 sata, u skoro celoj Srbiji pada slaba ili umerena kiša, dok na Zlatiboru i Kopaoniku pada slab sneg, a u Sjenici >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sneg umerenog intenziteta.

Na Zlatiboru se temperatura spustila na nulti podeljak, u Sjenici je jedan stepen, a na Kopaoniku je zabeleženo -2 stepena.

Ipak, ima i jedna lepa vest. Prema dosadašnjim prognozama, prestanak padavina očekuje se u pojedinim krajevima Srbije u četvrtak po podne, a u petak se već predviđa "prijatnih" 18 stepeni. Za dane vikenda očekuje nas povratak proleća, kada će najviše dnevne temperature biti iznad 20 stepeni.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Zimska idila usred maja u Sjenici i Tutinu FOTO

Izvor: B92, 15.Maj.2019

Sredina maja u Sjenici izgleda kao sredina januara - pada sneg umerenog intenziteta, a temperatura jedva prelazi nulti podeljak.

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.