Nova optužba protiv Trampa: Izazvao je gomilu

Izvor: B92, 19.Jan.2021, 21:47

Nova optužba protiv Trampa: "Izazvao je gomilu"

Lider senatske većine u Američkom kongresu Mič Mekonel optužio je Donalda Trampa da je izazvao mnoštvo svojih pristalica da krenu u napad na Kongres.

"Gomilu su izazvali predsednik i drugi moćni ljudi. Ali uprkos tome, mi smo potvrdili izbornu pobedu Džoa Bajdena i Kamale Haris. Imaćemo bezbednu i uspešnu inauguraciju, ovde ispred zdanja Kongresa", rekao je Mekonel, prenosi CNN.

U međuvremenu, lider demokrata u Senatu Čak Šamer izjavio je da se zalaže za >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << opoziv i diskvalifikaciju predsednika Trampa jer se merom bez presedana mora kazniti najteži prekršaj koji je ikada napravio jedan predsednik SAD.

Mekonel je danas potvrdio da će u Senatu uskoro početi suđenje u postupku Trampovog opoziva, ali da se još čeka da Predstavnički dom zvanično dostavi Senatu svoju odluku o opozivu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

REPUBLIKANAC OPTUŽIO TRAMPA Mekonel: On je izazvao rulju da krene na Kapitol

Izvor: Blic, 20.Jan.2021, 00:46

Lider senatske većine u američkom Kongresu, republikanac iz Kentakija Mič Mekonel, optužio je odlazećeg predsednika SAD Donalda Trampa da je izazvao gomilu svojih pristalica da krenu u napad na kongresno zdanje 6. januara.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.