Nova oprema i mašine za obavljanje delatnosti i paketi građevinskog materijala za izbeglice

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Avg.2021, 12:49

Nova oprema i mašine za obavljanje delatnosti i paketi građevinskog materijala za izbeglice

Projekat za dohodovne aktivnosti vredan je dva miliona dinara

Zahvaljujući realizaciji projekata pružanja pomoći za ekonomsko osnaživanje izbeglih lica kroz dohodovne aktivnosti i pomoći u građevinskom materijalu koje realizuje Komesarijat za izbeglice i migracije Republike Srbije i Povereništvo za zbrinjavanje izbeglih, prognanih i raseljenih lica Gradske opštine Zemun 21 korisnik je potpisao ugovor i dobio pomoć u vidu opreme i mašina za obavljanje različitih delatnosti >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i pakete građevinskog materijala.

i direktno utiče da deset korisnika, potpisnika ugovora započnu ili unaprede poslove i to u oblasti poljoprivrede, zanatstva i uslužne delatnosti.

Takođe, 11 korisnika potpisalo je ugovore za pakete pomoći u građevinskom materijalu, kako bi završili radove na svojim porodičnim domovima u zemunskim naseljima gde su se skućili posle progona iz Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Ukupna vrednost ovog projekta je 5,5 miliona dinara.

Potpisnici ugovora imali su priliku da u razgovoru sa rukovodstvom Opštine i zaposlenima u Povereništvu dobiju odgovore na sva pitanja vezana za realizaciju projekata.

Ugovore za plastenike, mašine i alate, šivaće mašine, računarsku opremu i opremu za pčelarstvo, kao i ugovore za pakete pomoći u građevinskom materijalu sugrađanima su uručili predsednik Saveta za migracije i član Veća GO Zemun Boško Radovanović i urednica Zemunskih novina i članica Komisije za odabir korisnika pomoći Sonja Jočinac.

Gradska opština Zemun u kontinuitetu realizuje projekte koji pružaju podršku porodicama izbeglih i interno raseljenih lica u procesu njihove integracije.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.