Nova knjiga iz edicije “Ilustrovana istorija sveta”

Izvor: Blic, 06.Okt.2011, 15:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova knjiga iz edicije “Ilustrovana istorija sveta”

Knjiga “Nacionalizam i romantizam” od sutra će se naći na svim kioscima gde se prodaje dnevna štampa. Ovo izdanje predstavlja 17. knjigu iz kolekcije “Ilustrovana istorija sveta”.

Knjiga, koja će se naći i na sajtu www.NonStopShop.rs, može se kupiti po ceni od 399 dinara.

U knjizi se govori o dva važna pokreta koji su imali presudan uticaj na politička dešavanja u Evropi 19. veka.

Nacionalizam je privrženost sopstvenoj naciji i državi, dok >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << romantizam predstavlja kulturni i politički pokret, nastao u Britaniji i Nemačkoj krajem 18. veka, a koji dobija različite tendencije u svakoj od zemalja na koju se širio i u kojoj se razvijao.

Buđenje nacionalnog identiteta, nastanak Manifesta Komunističke partije, šta je "Code Napoleon”, događaji iz 1848. godine i još mnogo toga može se pročitati u ovoj knjizi.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.