Nova inicijativa za dovođenje Folksvagena u Srbiju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Okt.2019, 01:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova inicijativa za dovođenje "Folksvagena" u Srbiju

Na današnjem sastanku sa nemačkim ministrom ekonomije Peterom Altmajerom predsednik Srbije Aleksandar Vučić ponovo će pokrenuti inicijativu za dovođenje nemačkog automobilskog giganta "Folksvagena" u Srbiju.

"Vučić i Altmajer razgovaraće o novim investicijama, a 'Folksvagen' će biti jedna od najvažnijih tema", piše "Blic".

Taj list navodi da će danas biti potpisani ugovori za dve velike fabrike - MTU i "Brosu", grinfild investicije vredne više od 300 miliona >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << evra.

Upravni odbor nemačkog "Folksvagen AG" (VW) odložio je 15. oktobra odluku o izgradnji novog pogona u Turskoj, zbog vojne akcije Ankare u Siriji, potvrđeno je tada Tanjugu u ovom nemačkom koncernu.

Novi pogon, koji bi trebalo da zaposli do 4.000 ljudi, trebalo je da bude izgrađen u blizini Izmira, a investicija bi bila vredna između 1,2 i 1,5 milijardi evra.

I Srbija, kao i više drugih zemalja regiona, borile su se da dovedu ovog velikog investitora.

Takođe, biće održan i okrugli sto "Saradnja kompanija sa lokalnom samoupravom ili Vladom", na kojem će se obratiti Vučić, Altmajer, kao i predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.