Nova eksplozija u Londonderiju, robot deaktivira bombu

Izvor: RTS, 21.Jan.2019, 19:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova eksplozija u Londonderiju, robot deaktivira bombu

U Londonderiju u Severnoj Irskoj začula se jaka eksplozija, ubrzo zatim još jedna, a crni gusti dim je izlazio iz napuštenog kombija u delu grada koji je policija ranije zatvorila, nakon što je specijalni robot za deaktiviranje bombi ubačen u vozilo, izjavili su Rojtersu svedoci sa lica mesta.
Policijac koji je obezbeđivao ovu lokaciju izjavio je da vojska sprovodi kontrolisanu eksploziju na vozilu za >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << koje je ranije saopšteno da su ga tri maskirana muškarca otela i u njega ubacila predmet, a potom napustila vozilo.
Navodno otimanje kombija usledila je nakon što je u subotu automobil-bomba eksplodirao ispred gradskog suda.
To je takođe bilo vozilo koje su oteli maskirani muškarci.
U eksploziji automobila-bombe u subotu nije bilo povređenih.
Kako je ranije objavljeno, četiri osobe uhapšene su zbog sumnje da su povezane sa eksplozijom automobila-bombe u Londonderiju, a policija istražuje da li je ekstremistička grupa "Nova IRA" odgovorna za taj napad.
"Nova Ira" je jedna od malobrojnih ekstremističkih grupa koje se protive mirovnom sporazumu iz 1998. godine kojim je u najvećoj meri okončano trodecenijsko nasilje u toj britanskoj pokrajini, napominje Rojters.
Ta grupa je sporadično izvodila napade proteklih godina.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.