Nova drama boraca iz Valjeva: Oblepio se Vučićevim slikama pa slomio prste i zglobove (FOTO, VIDEO)

Izvor: Vesti-online.com, 05.Sep.2018, 19:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova drama boraca iz Valjeva: Oblepio se Vučićevim slikama pa slomio prste i zglobove (FOTO, VIDEO)

Ljubomir Bradić, predsednik Udruženja boraca ratova od 1990. iz Valjeva i generalni sekretar Udruženja "Gvozdeni puk" u 18 časova se oblepio fotografijama predsednika Srbije Aleksandra Vučića iz predizborne kampanje, a zatim drvenim čekićem polomio četiri prsta i zglobove na levoj ruci.

Bradić već drugu nedelju predvodi ponovljeni štrajk desetak ratnih veterana iz Valjeva koji su zbog neispunjenog obećanja da će dvojici njihovih saboraca biti uključena struja, najpre >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << sebi probadali ruke ekserima, a sada štrajkuju glađu na krovu Spomen sobe ovog Udruženja.

Zbog neispunjena ovog uslova, valjevski borci su proširili svoje zahteve tražeći od države isplatu zaostalih novčanih primanja porodicama palih boraca i boračkih dodataka za ratne vojne invalide.

Bradić je tokom ovog protesta već lomio svoje prste, a njegov saborac Gojko Arsenović je pre samo nekoliko dana probio šaku ekserom.

Bradić objašnjava da se uvio u fotografije predsednika Srbije zato što je danas saznao da je jednom članu SNS uključena struja tako što je ova partija rešila problem duga.

"Za partijske kadrove očigledno ima para, a za borce i njihovu muku niko ne misli. Nastavljamo štrajk glađu, a vi gledajte ovaj snimak mog bola koji sam sam snimio i uživajte u njemu, možda nećete dugo jer je i red da časno date ostavke" poručio je Bradić u pisanom saopštenju dostavljenom medijima.

Uznemiravajući video:

On tvrdi da ovaj protest nema političku pozadinu, već se ratni veteran bore za svoja  i uskraćena prava porodica palih boraca i ratnih vojnih invalida.

"I danas su nas ponovo slagali da rešavaju naše opravdane zahteve da se isplate mesečna primanja porodicama palih boraca i borački dodaci ratnim vojnim invalidima koji kasne već pet meseci. Reč je o primanjima koja su smanjena za čak 51 odsto", tvrdi Bradić i najavljuje novu radikalizaciju protesta u slučaju da ne dođe do dogovora sa nadležnima u Vladi Srbije i opštini Valjevo.

Završavajući saopštenje sa "Živela Srbija"; on je poručio da ratni veteran iz Valjeva štrajkuju kako bi zaštitili interese obespravljenih, siromašnih i bolesnih boraca.

"Kako vas samo nije sramota da samo Srbija na Balkanu nema Zakon o borcu, da li se stidite ili čekate da što više boraca umre kako im ne bi dali ni zdravstvenu knjižicu da se leče koji je nemaju i to oko 70 odsto boračke populacije", naveo je Bradić.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.