Nova akcija MUP, hapšenje zbog opšteg kriminala

Izvor: B92, 13.Sep.2018, 17:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova akcija MUP, hapšenje zbog opšteg kriminala

Policija je, u saradnji sa nadležnim tužilaštvima, u više odvojenih akcija u cilju suzbijanja opšteg kriminala, uhapsila 41 osobu širom Srbije, saopštio je MUP.

Uhapšeni su osumnjičeni za nedozvoljenu proizvodnju, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, neovlašćenu proizvodnju i stavljanje u promet opojnih droga, teške krađe, razbojništva, neovlašćeno korišćenje tuđeg vozila, otmice, nanošenje teških telesnih povreda, polno uzmemiravanje, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << izazivanje opšte opasnosti i druga krivična dela.

Među uhapšenima su 40-godišnji N. I. u čijem je stanu u Beogradu policija sinoć pronašla po 500 grama marihuane i ekstazija, 40 grama spida i vagicu za precizno merenje i B. S (28), koga je zaječarska policija uhapsila pošto je u njegovom stanu i drugim prostorijama zaplenila 12 kilograma marihuane u sirovom stanju.

Pripadnici Uprave kriminalističke policije uhapsili su juče 21-godišnjeg M. D. iz Trstenika zbog sumnje da je 25. avgusta u podrumu zgrade u Vrnjačkoj banji silovao osamnaestogodišnju devojku, dok je jagodinska policija u saradnji sa Tužilaštvom za visokotehnološki kriminal u Beogradu uhapsila I. M. (39) zbog sumnje da je izvršio krivično delo polno uznemiravanje.

Po navodima MUP-a, I. M. je osumnjičen da je u više navrata tokom septembra, sedamnaestogodišnjaku iz Ćuprije preko društvene mreže Instagram slao poruke eksplicitne sadržine i predlagao mu seksualne odnose, za koje bi mu platio 50 evra.

U jednoj od akcija policije uhapšen je i D. R. (46) koji je osumnjičen da je zbog neraščišćenih imovinsko-pravnih odnosa, zapalio porodičnu kuću muškarca iz sela Kusadak kod Smederevske Palanke, koja je u potpunosti izgorela. Kragujevačka policija uhapsila je S. V. (27) i M. S. (21) zbog sumnje da su u saizvršilaštvu sa Š. B. oteli muškarca iz Čačka pošto su mu prethodno obećali da će imati seksualne odnose sa devojčicom, zbog čega je i došao u Kragujevac.

Osumnjičeni su ga potom zatvorili u jednu kuću gde su ga tukli i držali protiv njegove volje, a zatim su mu uzeli platnu karticu, kojom je, kako se sumnja, M. S. sa bankomata podigao 48.000 dinara.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.