Norveška i Danska će uspostaviti ponovo slobodna putovanja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Maj.2020, 04:40

Norveška i Danska će uspostaviti ponovo slobodna putovanja

Norveška i Danska će ponovo uspostaviti slobodna putovanja između dve zemlje, objavila su danas tri norveška medija, navodeći da se tako stvara "turistički balon" koji isključuje skandinavskog suseda Švedsku, gde je broj slučajeva Kovid-19 veći.

Norveška još razmatra da li će da dozvoli slobodno putovanje u i iz Švedske, javila je norveška agencija NTB, pozivajući se na neimenovane izvore, preneo je Rojters.

Švedska ministarka spoljnih poslova An Linde >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u utorak je upozorila da bi isključivanje Švedske iz planova o otvaranju granica u nordijskom regionu, koja se oporavlja od pandemije korona virusa, bila politička odluka i da ne bi bila opravdana na osnovu trenutnog zdravstvenog biltena te zemlje.

U Švedskoj je od korona virusa preminulo više od 4.000 ljudi, što je skoro četiri puta više nego u svim drugim nordijskim zemljama zajedno.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.