Noć istraživača - veče u znaku najboljeg naučnog provoda

Izvor: N1 televizija, 29.Sep.2018, 11:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Noć istraživača - veče u znaku najboljeg naučnog provoda

Evropska noć istraživača u Novom Sadu okupila je sinoć na dve lokacije u gradu više od 20.000 posetilaca koji su učestvovali u interaktivnim radionicama, predavanjima, brojnim eksperimentima i naučnom kvizu, saopštili su organizatori.

Tema ove manifestacije koja je u Novom Sadu organizovana deveti put, bila je ReConNeCt - povezivanje, glavni program priređen je u tržnom centru BIG, a drugi deo u KC Lab.

U tržnom centru BIG predstavilo se devet interdisciplinarnih >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << grupa novosadskih istraživača "koji su uspeli da, bar na jednu noć, povežu publiku sa naukom, i da pokažu kako veze funkcionišu u prirodi i kako utiču na naše živote", ocenili su organizatori.

"Sigurni da ćemo na pojedine naučnika koje danas imamo prilike da vidimo i upoznamo u budućnosti biti ponosni. Bićemo ponosni na njihove uspehe u naučnim istraživanjima. Mnogi od njih su već osvojili značajne svetske nagrade", rekao je koordinator projekta Vladimir Todorović.

Evropska noć istraživača održana je 13. put u Evropi u više od 320 gradova i 27 država.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U Noći istraživača 20.000 ljudi

Izvor: Danas, 29.Sep.2018

Evropska noć istraživača u Novom Sadu okupila je sinoć na dve lokacije u gradu više od 20.000 posetilaca koji su učestvovali u interaktivnim radionicama, predavanjima, brojnim eksperimentima i naučnom kvizu, saopštili su organizatori. Članak U Noći istraživača 20.000 ljudi se pojavljuje prvo...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.