Njegova politika je na nivou pijanca u birtiji

Izvor: B92, 18.Feb.2022, 16:00

"Njegova politika je na nivou pijanca u birtiji"

Zagreb -- Hrvatski premijer Andrej Plenković je doprinos tokom dvogodišnjeg mandata predsednika Zorana Milanovića ocenio nulom.

Za njegovu političku kulturu je rekao da je "na nivou pijanca u birtiji".

"Spoljna politika, štetno, izolovano. Unutrašnja toksično, snižavanje kulture. Komunikacija na niovu verbalnog divljaštva. Doprinos bilo kakvom razvoju hrvatske države - nula", rekao je Plenković, dodavši da je Milanovićeva "politička kulture na nivou pijanca >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u birtiji".

Plenković je posebno zamerio Milanoviću to što je za HDZovca Zvonimira Frku Perišića rekao da je počnino krivično delo, osim što je bandit i kaludjer.

"Zvonko nije prekršio nijedan propis", rekao je Plenković i dodao da Milanović "nabacuje smeće u javni prostor" da bi njemu naštetio.

Milanović je takođe komentarisao produžetak roka Evropske komisije za korištenje sredstava iz Fonda solidarnosti za saniranje posledica zemljotresa.

On je ovom prilikom dodao da je premijer Andrej Plenković u Briselu, kako je rekao, morao "nešto sitno da ižicka", kako se Hrvatska ne bi totalno osramotila.

"Uvek se vraćamo na istu osobu, koji nam je sad pokazao da se može nešto sitno i žickati u Briselu da se totalno ne osramotimo. Dakle, nije totalna blamaža, samo je blamaža", rekao je Milanović.

Na pitanje da li Hrvatska ima uticaj u Briselu, Milanović kaže da nema nikakav.

"To je naprosto izbegavanje totalne blamaže. Ovo je samo blamaža. Dakle, nije blamaža što nisi iskoristio sve, to je nemoguće i to sam rekao, rekao sam da dam vladi neku odstupnicu jer su ih napadali maltene zašto nije iskorišćena svaka lipa", rekao je Milanović.

On je odgovarajući na pitanja novinara u Požegi rekao da to u ovakvim situacijama ne vredi.

"U ovakvim situacijama koje su izvanredne, koje su hitne, iskoristićeš nešto, nešto nećeš. Mi nismo iskoristili ništa. Praktično ništa", rekao je Milanović i dodao: "I sad je on otišao tamo, s nekim je razgovarao, što samo pokazuje koliko je sistem arbitraran, ako su takve intervencije moguće. A šta vam to govori? Da to može svaki premijer. Ali opet ostaje činjenica da je tamo nekoga morao povlačiti, u ime Hrvatske, za rukav, žickati. Mene je sramota toga. Ja bih bio ponosan da smo potrošili 50 posto i gotovo", preneli su hrvatski mediji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.