Njegova Svetost u zvaničnoj poseti: Patrijarh srpski Irinej na Svetoj Gori (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Okt.2018, 17:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Njegova Svetost u zvaničnoj poseti: Patrijarh srpski Irinej na Svetoj Gori (FOTO)

Služio liturgju na Hilandaru

Njegova Svetost Patrijarh srpski Irinej boravi u zvaničnoj poseti Svetoj Gori.

Patrijarh je stigavši na Svetu Goru prvo posetio Kareju, administrativno sedište Svete Gore, gde su ga svečano dočekali članovi Svete Epistasije (Svetogorske Vlade) kao i guverner Svete Gore gospodin Konstantinos Dimča. Nakon doksologije koja je služena u Protatskoj Crkvi nakon u zgradi Protata upriličen svečani prijem.

Iz Kareje, Njegova >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Svetost Patrijarh srpski Irinej uputio se ka Svetoj srpskoj carskoj lavri – Manastiru Hilandar. Patrijarha je u Hilandaru dočekao Hilandarski Iguman Arhimandrit Metodije sa hilandarskim monasima i hodočasnicima koji trenutno borave u ovoj svetinji.

Hilandarski monasi otpojali su "Mnogoljestvije" srpskom patrijarhu nakon čega je usledilo toplo slovo dobrodošlice Hilandarskog Igumana, Visokoprepodobnog arhimandrita Metodija.

Patrijarh srpski obišao je i obnovljeni Manastirski konak, a nakon obilaska usledilo je večernje bogosluženje posle čega je Svjatjejši Patrijarh celivo mošti.

Patrijarh Irinej je danas, u utorak 2. oktobra u hilandarskom katolikonu (Crkvi posvećenoj Vavedenju Presvete Bogorodice) služio Svetu arhijerejsku Liturgiju.

Patrijarhu srpskom Irineju sasluživao je Hilandarski Iguman arhimandrit Metodije, a Svetoj arhijerejskoj Liturgiji prisustvovao je i veliki broj hodočasnika koji su došli u posetu Svetoj srpskoj carskoj lavri i na poklonjenje čudotvornoj ikoni Bogorodice Trojeručice.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.