Niz reakcija na rođenje deteta premijerke

Izvor: B92, 21.Feb.2019, 22:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Niz reakcija na rođenje deteta premijerke

Partnerka srpske premijerke Ane Brnabić juče je rodila dečaka.

Brnabić, kako tvrde u njenom kabinetu prva je premijerka na svetu čija se partnerka porodila u istopolnom paru.

Ovaj događaj pratio je veliki broj pozitivnih i negativnih reakcija na društvenim mrežama.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je premijerki Ani Brnabić i njenoj partnerki Milici Đurđić rođenje deteta i kritikovao deo javnosti koji je na društvenim mrežama ismevao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << taj događaj.

“Ja čestitam Ani i Milici, da je Igor živ zdrav, da bude srećan, pametan, uspešan, a ovim nesrećnicima, političkim nesrećnicima kojima i deca smetaju, oni samo o sebi govore. I nikada neće uspeti ni da uplaše, ni da pobede pristojnu Srbiju. Nikada”, rekao je predsednik.

Nepristojne komentare na društvenim mrežama osudila je i Ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović.

Ona je u saopštenju navela da svako dete koje se rodi u Srbiji zaslužuje dobrodošlicu na svet, a ne da bude dočekano ružnim rečima i uvredama.

“Možete s nekim da se politički ne slažete, da ga kritikujete, napadate, ali je nedopustivo da se dete koje se tek rodilo koristi za napad na političke neistomišljenike. Ako mislimo da kao društvo imamo budućnost, moramo biti sposobni za minimum saglasnosti oko nekih vrednosti i ciljeva. A to je da svi želimo da deca u Srbiji imaju sigurnost i zaštitu”, rekla je ona.

I na društvenim mrežama brojne reakcije, od onih koji su oštro kritikovali rođenje deteta o ovakvoj vrsti zajednice do onih koji su čestitali.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.